سئو چیست؟
سئو به فرایندی گفته میشود که با انجام آن، سایت در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل، رتبه بالاتری میگیرید. سئو کردن سایت به بهتر دیده شدن برند شما کمک میکند. سئو خود دارای انواع سئو داخلی On-page SEO، سئو خارجی Off-page SEO و سئو فنی یا تکنیکال Technical SEO بوده و فاکتورهای مهم زیادی را برای بررسی آن باید زیرنظر گرفت.
برای نمونه میتوان به لینکها، سرعت بارگذاری و ... اشاره کرد. در دنیای دیجیتال مارکتینگ دو نام سئو و تولید محتوا بسیار به گوش میخورند. نکته مهم اینجاست که هریک از این دو مورد، بدون وجود دیگری اهمیتی ندارد. از یک سوی دیگر برای سئو کردن، باید محتوایی درکار باشد و از طرف دیگر برای دیده شدن یک محتوا بدون سئو کردن آن ممکن نیست. در ادامه مطلب، سئو را از صفر تا صد زیر ذره بین خواهیم برد.
همانطور که ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، SEO یا Search Engine Optimization به مجموعه اقداماتی گفته میشود که رتبه سایت شما را در موتور های سرچ بالا میبرند. به بیان بهتر با عملی کردن اصول سئو، وب سایت شما برای کلمات کلیدی مرتبط با خود رتبه بهتری میگیرد. اگر قصد راه اندازی کسب و کار و بناکردن برند خود را دارید، این را بدانید که سئو از نان شب هم واجب تر است. در ادامه درباره دلایل اهمیت داشتن سئو برای شما بیشتر صحبت خواهیم کرد.
چرا سئو مهم است؟
مهم ترین دلیلی که سبب می شود از سئو به عنوان یک عامل مهم در مسیر راه اندازی سایت یاد کنیم، به شرح ذیل است:
- افزایش آمار دیده شدن: به دنبال بهبود رتبه سایت شما، احتمال دیده شدن آن توسط کاربران اینترنتی هم بیشتر میشود. به بیان بهتر وب سایت شما در رتبههای بالای کلمات کلیدی مربوط به خود قرار میگیرد
- افزایش ترافیک هدفمند: به دنبال پیاده کردن اصول بهینه سازی سایت، افرادی که به حوزه سایت شما علاقهمند هستند، بیشتر به سمت سایت شما روانه میشوند.
- افزایش نرخ تبدیل: به دنبال سئو کردن سایت و افزایش بازدید از آن، احتمال تبدیل شدن افراد به مشتری و یا مخاطب دائمی بالا می رود.
- مزایای رقابتی سئو: با بهینه سازی کردن سایت خود نسبت به رقبایی که به سئو توجهی ندارند، پیشی خواهید گرفت.
انواع یا بخش های مختلف سئو کدامند؟
برای بهبود رتبه سایت و بهینه سازی آن، باید به چند فاکتور مختلف توجه داشت. اگر بخواهیم این تاکتیکها و ترفندهای سئو را دسته بندی کنیم، باید لیست زیر که شامل سه گروه است را شرح بدهیم:
سئو داخلی (On-Page SEO)
سئو داخلی به تمامی ترفندهایی گفته می شود که در داخل فضای مربوط به خود سایت عملی میشوند. مهمترین فاکتورهایی که به سئوی داخلی مربوط میشوند، در لیست زیر ذکر شده اند:
بهینه سازی محتواهای وب سایت
لینک سازی در سایت
لینک سازی داخلی
سئو کردن عناوین صفحه سایت
بهینه سازیurlها(آدرس صفحات): بهینه سازی urlها خیلی مهم است و گوگل با آپدیت جدید خود این آدرسها را مورد اهمیت قرار میدهد و به آن توجه میکند.
خصوصیات یک url خوب عبارتند از:
- به کاربردن کلمه کلیدی
- کوتاه بودن
باید تمام تلاش خود را کنید که کاربر محیط داخل سایت شما ترک نکند؛ آیا می توانید کاربر را با محتوایی بی کیفیت و پر از جملات سخت و پیچیده در سایت نگه داشت؟ پاسخ این سوال منفی است. ضمنا این را هم باید اضافه کرد ایجاد لینک های داخلی، کاربر را به بازدید از سایر صفحات سایت تشویق می کند. همین ماندگاری بیشتر کاربر در سایت، خودش به محبوبیت سایت نزد گوگل کمک می کند.
سئو خارجی (Off-Page SEO)
با کمک سئو خارجی به اعتبار سایت افزوده شده و محبوبیت سایت نزد موتور های جستجو افزایش می یابد. مهم ترین فاکتور های سئو خارجی را می توان شامل موارد زیر دانست :
- ایجاد پست مهمان
- ایجاد لینک های خارجی
- درخواست ایجاد لینک از منابع مرتبط با سایت
زمانی که موتور جستجو به ایجاد لینکهای خارجی، از دیگر منابع به سایت شما پی می برد، سایت شما را ارزشمند و محبوب تلقی میکند و جایگاه آن را بهبود میبخشد.
سئوی فنی (Technical SEO)
همانطور که از نامش پیداست، این بخش به قسمت فنی سایت اشاره دارد به کمک این مجموعه از اقدامات سئو، سایت شما به صورت فنی آماده بهبود رتبه می شود. از مهمترین تاکتیکهای فنی میتوان به بهبود ساختار لینک ها، مناسب کردن سایت برای دستگاه های مختلف، بهبود سرعت بارگذاری سایت و ... اشاره کرد.
چه مدت طول می کشد تا یک سایت سئو شود؟
این سوالی پرتکرار بین افرادی است که قصد راه اندازی وب سایت را داشته و یا به حوزه سئو تازه ورود کرده اند. به طور معمول، سئو کردن یک سایت فرایندی است که به سختی کلمه و رقابت در آن حوزه مربوط می شود. ممکن است در یک حوزه برای رسیدن به صفحه اول 6 ماه نیاز باشد و در حوزه دیگری بیشتر از یکسال. مثلا در حوزه "بلیط هواپیما" و یا مثلا "آموزش سئو" که دو حوزه بسیار پررقابت هستند نیاز به هزینه و زمان زیادی برای رسیدن به صفحه اول می باشد.
مهم ترین فاکتور های سئو کدامند؟
برای موفقیت در سئو باید فاکتور های زیر را همواره درنظر داشت:
- کلمات کلیدی : که باید به درستی انتخاب شده و به صورت بهینه و صحیح انتخاب شوند.
- کیفیت محتوا : محتوای شما باید از عناصری مانند هدینگ، تصویر و ... به خوبی بهره مند باشد.
- تصویر و ویدیو : باید فایل های رسانه ای شما بهینه سازی شده و دارای متن جایگزین باشند.
- تجربه کاربری : به طور که کاربر هنگام کارکردن با سایت کاملا احساس راحتی کند.
- سئوی فنی : برای نمونه می توان به برخورداری سایت از سرعت بارگذاری کافی اشاره کرد.
- پیوند های داخلی و خارجی : چنین پیوند هایی هم کاربر را به سمت صفحات سایت سوق میدهند و هم محبوبیت سایت را نزد موتور سرچ افزایش می دهند.
برترین ابزار های سئو کدامند؟
نمی توان انتظار سئو کردن حرفه ای سایت را بدون بکارگیری ابزار های مخصوص داشت. مهم ترین این ابزار ها به شرح زیرند:
- ابزار های سرچ کلمه کلیدی مانند KWFINDER
- ابزار های آنالیز بک لینک مانند Linkminer
- ابزار تحلیل ترافیک سایت مثل Google Analytics
- ابزار های دنبال کننده کیورد ها مثل SERPwatcher
- ابزار بی نظیری به نام گوگل سرچ کنسول
- افزونه های وردپرسی مانند یواست و افزونه های بهبود سرعت سایت
سخن پایانی
در این مطلب به طور کامل به سئو و حوزه های مختلف آن پرداختیم. هریک از حوزه های سئو مانند سئوی داخلی، خارجی و تکنیکال برای عملی شدن نیاز به استفاده از فاکتور های مختلفی دارند. فرایند سئو به طور میانگین شش ماه زمان می برد و بعد از این مدت می توانید انتظار دیده شدن حداکثری سایت خود را داشته باشید.
مشاوره رایگان
با ما تماس بگیرید و ۲۰ ٪ تخفیف بگیرید09307461039
سلام آموزش سئوی سایت هم می دهید؟
سلام وقت بخیر بله آموزش هم داریم باما تماس بگیرید.