در دنیای دیجیتیال مارکتینگ، نام‌هایی مانند سئو، بک لینک، رپورتاژ و ... به کرات شنیده می‌شوند. یکی از مهم‌ترین انواع رپورتاژهایی که امروزه در بستر وب منتشر می‌شوند، رپورتاژ خبری یا همان رپورتاژ آگهی است. اهمیت این دسته از رپورتاژها به اندازه‌ای زیاد است که شاید بتوان آن را همه کاره بحث روابط عمومی در دنیای دیجیتال مارکتینگ دانست. رپورتاژ آگهی معمولا برای معرفی مواردی مانند یک محصول خاص و ... کاربرد دارد. شاید شما هم خبر انتشار رپورتاژ از سوی رسانه های پرمخاطب، در سایت های پربازدید را شنیده باشید. این امر برای گرفتن بک لینک نقش مهمی دارد. در این مقاله از سانیاوب قصد داریم شما را با صفر تا صد چگونگی و چیستی رپورتاژ آگهی آشنا کنیم. اگر شما هم سوال "رپورتاژ آگهی چیست؟" را دارید، این مطلب برای شماست. پس تا انتها ما را همراهی کنید.

رپورتاژ چیست؟
رپورتاژ چیست؟

رپورتاژ آگهی (رپورتاژ خبری) چیست؟

همانطور که احتمالا شما هم حدس زده‌اید؛ رپورتاژ خبری نوعی محتوای متنی است که دارای ماهیتی از نوع خبر و گزارش را دارد. اگر به دنبال بهترین تعریف برای رپورتاژ آگهی هستید، می‌توانید به تعریف سایت Entrepreneur استناد می‌کنیم که می‌گوید:

"رپورتاژ آگهی یا همان رپورتاژ خبری نوعی اطللاعیه است که انتشار آن از سوی واحد روابط عمومی با هدف اطلاع رسانی رویدادهای بیزینس به مردم انجام می‌شود."

بنابراین می‌توان رپورتاژ آگهی را نوعی تبلیغات همسان تلقی کرد که به شکل خبر نوشته می‌شود. البته به منظور پربازدید شدن آن باید انجام آن را به یک تبلیغ نویس حرفه‌ای سپرد. برای نوشتن رپورتاژ آگهی باید طوری عمل کنید که مخاطب شما را در مسیری مشخص همراهی کند. طوری که درست همان مسیری که شما می خواهید را بروند.

مزایای رپورتاژ آگهی کدامند؟

فرقی نمی‌کند که کمپین‌های تبلیغاتی قرار است به چه شکلی پیاده سازی شوند. در هر حالت اهمیت بسیار زیادی را می‌توان برای آن ها تصور کرد. از مهم‌ترین دلایلی که می‌توان در وصف اهمیت داشتن رپورتاژ آگهی ذکر کرد، فراگیر بودن آن است. طوری که امکان نوشتن این محتوای متنی در طیف وسیعی از رسانه های آفلاین و آنلاین فراهم است. اما این تنها مزایای رپورتاژ آگهی نیست. سایر مزایای رپورتاژ آگهی به شرح زیرند:

  • با رپورتاژ آگهی بیشتر دیده شوید: همانطور که در بالا اشاره کردیم، رپورتاژ آگهی امکان فراگیری زیادی دارد. به طوری که می‌توانید آن را در کانال‌ها و رسانه‌های مختلف و ... به دفعات زیادی منتشر کنید. همین امر سبب می شود که طیف وسیعی از مخاطبات به سمت شما جذب شوند. بنابراین مزیت دیگر رپورتاژ آگهی را دیده شدن بیشتر می‌توان تلقی کرد.
  • مناسب بودن رپورتاژ آگهی برای همه: فرقی نمی کند که کسب و کار کوچکی دارید یا صاحب یک برند بزرگ هستید. در هریک از دو حالت بی‌دردسر می‌توانید به سراغ رپورتاژ آگهی بروید و حرف خود را به گوش طیف وسیعی از مخاطبان برسانید.
  • با رپورتاژ آگهی برندسازی کنید: همانطور که کمی پیشتر توضیح دادیم؛ می‌توانید رپورتاژ آگهی را در کانال ها و سایت‌های بسیاری منتشر کنید. این هم آگاهی‌ها نسبت به برند شما را افزایش داده و تداوم آن اعتبار برند شما را زیادتر می‌کند.
  • هزینه مناسب: رپورتاژ آگهی نسبت به تاثیری که روی سئو سایت شما دارد، هزینه‌ای بسیار مناسب دارد. البته نوشتن رپورتاژ اصول خود را نیز داراست که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

چگونه رپورتاژ جذاب بنویسیم؟

اگر قصد دارید رپورتاژی جذاب و مخاطب پسند بنویسید، باید به نکاتی که در لیست زیر می آوریم، دقت کنید:

  • باید رپورتاژ را ساده و روان بنویسید
  • لحن و ادبیات درستی را انتخاب کنید
  • از کیفیت بالای محتوای متنی مطمئن شوید.
  • مخاطبان خود را به خوبی شناسایی کنید.
  • موضوعات جذاب و به‌روزی را انتخاب کنید.
بعد رپورتاژ
قبل رپورتاژ

هنگام تهیه رپورتاژ باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

 شاید فکر کنید که اولین کار برای انتشار یک رپورتاژ خوب، انتخاب کانال‌های انتشار رپورتاژ است. اما این را بدانید که قبل ازاین کار باید آماده سازی و تدوین رپورتاژ را به خوبی پیش ببرید. در ادامه به مهم‌ترین نکاتی که هنگام نوشتن رپورتاژ آگهی باید درنظر داشته باشید را خدمت شما خواهیم گفت.

1. ساختار را رعایت کنید

وابسته به نوع متنی که می‌خواهید بنویسید، باید ساختار مشخصی را انتخاب کنید. رپورتاژ آگهی هم چنین قاعده و قانونی درباره‌اش صادق است و باید ساختار آن از شروع تا پایان کار حفظ شود. ساختار شما باید دارای حالت کال تو اکشن یا همان CTA  باشد.

2. به سراغ نوشتن مقاله یا خبر بروید

نیازی نیست به صورت مستقیم به سراغ نوشتن تبلیغات و انتشار آن بروید. بلکه همانطور که از نام رپورتاژ آگهی یا همان رپورتاژ خبری می‌توان برداشت کرد، این محتوای متنی باید با هدف اطلاع رسانی منتشر شود.

3. کپی کردن ممنوع

اگر از ما بپرسید که رپورتاژ آگهی در چه صورتی باارزش می‌شود؟ ما در پاسخ می‌گوییم که به هیچ عنوان نباید این محتوا کپی با محتوای دیگری باشد. طوری که بین آن و سایر رپورتاژ های موجود در اینترنت، شباهتی وجود نداشته باشد.

4. از کلمات کلیدی استفاده کنید

در طول رپورتاژ اگهی حتما باید از کلمات کلیدی و کلمات مرتبط با آن استفاده کنید. طوری که مخاطب شما به خوبی متوجه می شود که حوزه فعالیت شما چیست؟

نکات نوشتن رپورتاژ
نکات نوشتن رپورتاژ

رپورتاژ آگهی چه تاثیری در سئو سایت دارد؟

بارها در طول این مطلب به این موضوع اشاره کردیم که رپورتاژ آگهی، از راه‌های موثر برای ارتقا رتبه سایت و یا سئوی آن دارند. شاید بپرسید که علت آن چیست؟ حقیقتا وقتی شما در سایت‌های پربازدید، رپورتاژ آگهی را منتشر می کنید، این امر سبب ایجاد لینک‌های فالو به مقصد سایت شما می‌شود. حال این را درنظر داشته باشید که این مطلب قرار است در صفحه اول گوگل همواره به نمایش دربیاید. آن هم در سایتی که از مخاطبان بسیار زیادی برخوردار است. بنابراین طبیعی است که به سئوی سایت شما تاحدود زیادی کمک می‌شود.

هنگام تهیه رپورتاژ باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

شاید فکر کنید که اولین کار برای انتشار یک رپورتاژ خوب، انتخاب کانال های انتشار رپورتاژ است. اما این را بدانید که قبل ازاین کار باید آماده سازی و تدوین رپورتاژ را به خوبی پیش ببرید. در ادامه به مهم‌ترین نکاتی که هنگام نوشتن رپورتاژ آگهی باید درنظر داشته باشید را خدمت شما خواهیم گفت.

ساختار را رعایت کنید

وابسته به نوع متنی که می خواهید بنویسید، باید ساختار مشخصی را انتخاب کنید. رپورتاژ آگهی هم چنین قاعده و قانونی درباره اش صادق است و باید ساختار آن از شروع تا پایان کار حفظ شود. ساختار شما باید دارای حالت کال تو اکشن یا همان CTA  باشد.

به سراغ نوشتن مقاله یا خبر بروید

نیازی نیست به صورت مستقیم به سراغ نوشتن تبلیغات و انتشار آن بروید. بلکه همانطور که از نام رپورتاژ آگهی یا همان رپورتاژ خبری می‌توان برداشت کرد، این محتوای متنی باید با هدف اطلاع رسانی منتشر شود.

کپی کردن ممنوع

اگر از ما بپرسید که رپورتاژ آگهی در چه صورتی باارزش می‌شود؟ ما در پاسخ می‌گوییم که به هیچ عنوان نباید این محتوا کپی با محتوای دیگری باشد. طوری که بین آن و سایر رپورتاژهای موجود در اینترنت، شباهتی وجود نداشته باشد.

از کلمات کلیدی استفاده کنید

در طول رپورتاژ اگهی حتما باید از کلمات کلیدی و کلمات مرتبط با آن استفاده کنید. طوری که مخاطب شما به خوبی متوجه می‌شود که حوزه فعالیت شما چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)